Periodistes impulsors

Sóc el Carles Solà, periodista de TV3. Impulso l’edició en català del llibre de Jean Paul Marthoz Couvrir les migrations i un cicle de tallers i debats periodístics per a millorar la cobertura del fet migratori. La versió en català de l’obra s’anomenarà Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d’un fet global i sortirà a principis del nou curs.

Carles Solà, periodista

Carles solà i serra (Berga, 1964) és periodista. Del 1989 al 2000 treballa com a reporter (ENG) dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, primer a la delegació de Lleida i després a Sant Joan Despí. En aquesta etapa cobreix, entre altres, diferents moments dels conflictes d’Orient Mitjà i els Balcans i és autor i coautor de nombrosos reportatges per als programes “Actual” i “30 Minuts”.

Del 2000 i al 2004 és Cap de la Secció de Societat d’Informatius de Televisió de Catalunya des d’on impulsa la creació de la primera cèl·lula de persones periodistes especialitzades en immigració. Des de juny de 2004 és el director i redactor del programa Tot un món l’espai dedicat a la immigració i la diversitat cultural a Catalunya que TV3 emet tots els dissabtes i diumenges.

Des de començaments del 2005 és membre de la Mesa per la Diversitat en l’Audiovisual, organisme del CAC que vetlla per la presència de la diversitat en els mitjans audiovisuals de Catalunya. Des del 2008 n’és un dels seus vicepresidents. També forma part de la Comissió per la Diversitat a TV3, creada el setembre de 2006 per impulsar la diversitat cultural i social en aquesta empresa i en la seva programació.

És impulsor i portaveu del grup de treball que impulsa la creació de l’Espai Àfrica de Catalunya i ha col·laborat i col·labora amb diverses entitats (Fundació Jaume Bofill, Mugak, etc.) per avançar en la millora del tractament de la diversitat i la immigració en els mitjans de comunicació. A més, ha estat professor del curs “Corresponsals de la Immigració” de la Fundació Pere Ardiaca i de l’ Observatori de Cobertura de Conflictes de l’UAB i actualment és un dels professors del Màster en Interdisciplinari en Migracions Contemporànies de la UAB.

Jean-Paul Marhoz, professor i periodista

Jean-Paul Marthoz, és un periodista belga, escriptor, professor i activista dels drets hu- mans. Escriu al diari Le Soir en una columna periòdica, és editor associat de Europe’s World i col·labora amb altres mitjans (Espace de libertés, Démocratie, Médias).

És membre de Human Rights Watch, conseller del Comitè de Protecció de Periodistes (Nova York) Committee to Protect Journalists (New York), entre d’altres. Marthoz és professor de Periodisme Internacional a l’Université Catholique de Louvain (Louvain-la-Neuve, Bèlgica) i ensenya Deontologia de la Informació a l’Institute des Hautes Études des Communications Sociales (Brussel·les). És autor d’una vintena de llibres sobre periodisme global, política in- ternacional i drets humans.

Més informació biogràfica de l’autor de Couvrir les migrations a: http://www.defenderstakethefloor.org/speakers-and-discussants/88-jean-paul-marthoz.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s